Sute de proprietari de locuințe, care le dau cu chirie fără a încheia un contract, au plătit amenzi

Sute de proprietari de locuințe care le dau cu chirie au plătit amenzi, întrucât nu aveau încheiate contracte de locațiune cu chiriașii. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), 405 persoane fizice care dau imobile cu chirie au fost supuși verificărilor, unele dintre acestea fiind amendate. 

Astfel, potrivit SFS, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază în valoare de 444.9 mii lei, penalități – 58.2 mii lei și amenzi – 40.6 mii lei.

„Doar în lunile octombrie-noiembrie curent au fost identificate 1 094 de persoane fizice – proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS au fost înregistrate 2 444 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 35,8 mii lei plăți de bază”, se menționează într-un comunicat de la FISC.

Reprezentanții Serviciului Fiscal susțin că au distribuit o serie de pliante informative pentru a îndemna persoanele care dau imobile în locațiune să o facă transparent și în conformitate cu legea.

De notat, că în perioada celor 11 luni ale anului curent, autoritatea fiscală a identificat 4 314 persoane fizice, proprietari ce transmit în chirie bunuri imobile, care  au fost obligate să încheie contracte de locațiune.

Potrivit SFS, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 9 570 de contracte de locațiune.